ΑΥΞΗΘΗΚΗ Ο ELA Επιτέλους ανάσα: 900 εκατ. ευρώ από τον Μ. Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες

Επιτέλους ανάσα: 900 εκατ. ευρώ από τον Μ. Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες 
Πρώτο θετικό νέο μετά από εβδομάδες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο Μάριο Ντράγκι και οι κεντρικοί τραπεζίτες αποφάσισαν να αυξήσουν κατά 900 εκατ.ευρώ της ρευστότητα  προς τις ελληνικές τράπεζες  μέσω ELA. Η ΕΚΤ ικανοποίησε το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος χορηγώντας πρόσθετη ρευστότητα 900 εκατ. ευρω στις ελληνικές τράπεζες για μία εβδομάδα.

 
Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι το Eurogroup έχει καλοσωρίσει την έγκριση των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή. Η ΕΚΤ είχε διατηρήσει αμετάβλητο το όριο του ELA στα 88,6 δισ. ευρώ, ενώ έχει αυξήσει και κατά 15% περίπου το «κούρεμα» που εφαρμόζει στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών.
Ο ELA θα αυξηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η Ελλάδα μέρος της ευρωζώνης, θα συνεχίσουμε την παροχή ρευστότητας, εξήγησε ο κ. Ντράγκι, ενώ διευκρίνησε απαντώντας σε ερώτηση , ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποια χώρα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
Η ανάγκη για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι "αδιαμφισβήτητη", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) .
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξη Τύπου από τη Φρανκφούρτη, έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες για περισσότερη έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού ELA μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και της ευρωζώνης.
«Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Είχαμε μια σειρά από ειδήσεις με την έγκριση του πακέτου χρηματοδότησης-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες, διάφορες ψηφοφορίες σε διάφορα κοινοβούλια, οι οποίες πλέον αποκατέστησαν τις συνθήκες για αύξηση στον ELA” πρόσθεσε.
Ο Ντράγκι διευκρίνισε πως η σημερινή απόφαση για την αύξηση του ELA είναι συμμετρική προς την απόφαση που είχε ληφθεί προηγουμένως για πάγωμα της έκτακτης χρηματοδότησης.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΕΚΤ συνεχίζει να ενεργεί βάσει της υπόθεσης ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.
www.imerisia.gr
ΑΥΞΗΘΗΚΗ Ο ELA Επιτέλους ανάσα: 900 εκατ. ευρώ από τον Μ. Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες ΑΥΞΗΘΗΚΗ Ο ELA Επιτέλους ανάσα: 900 εκατ. ευρώ από τον Μ. Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 4:46 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.