Στο χείλος του γκρεμού ξανά η κυβέρνηση - Την Τετάρτη κρίνεται το μέλλον της

Ισορροπία τρόμου για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι σε δύο 24ωρα θα κριθεί η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος κι αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές πολύ πιο σύντομα απ' ότι όλοι περιμένουν.
Η ψηφοφορία της επόμενης Τετάρτης είναι ίσως κρισιμότερη από την προηγούμενη καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η κυβέρνηση θα χάσει και το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών. Κι όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης, μπορεί νομικά να μην υπάρχει θέμα, υπάρχει όμως πολιτικό πρόβλημα.
Το δεύτερο πακέτο μέτρων, προαπαιτούμενο για τη συμφωνία – γέφυρα με δάνειο άνω των 7 δις ευρώ αλλά και για συνέχιση της ρευστότητας μέσω ELA, είναι ιδιαίτερα σκληρό. Θα κατατεθεί την Τρίτη και πρέπει να ψηφιστεί την Τετάρτη.
Περιλαμβάνει ανατροπές στη φορολόγηση των αγροτών που από το 13% πάει στο 26% ενώ κόβονται και κάποια προνόμια.

© Παρέχεται από: imerisia.gr
Στο χείλος του γκρεμού ξανά η κυβέρνηση - Την Τετάρτη κρίνεται το μέλλον της Στο χείλος του γκρεμού ξανά η κυβέρνηση - Την Τετάρτη κρίνεται το μέλλον της Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 5:09 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.