Ερχονται Αυστριακοί εμπειρογνώμονες για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης

Την επιθυμία κοινής συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας για την βελτίωση του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης, χαιρέτισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1η Σεπτεμβρίου, Αυστριακοί εμπειρογνώμονες θα συνεισφέρουν στον εκσυγχρονισμό του τομέα της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάρκειας 22 μηνών.


Ο Αυστριακός υπουργός  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τη βοήθεια των Αυστριακών εμπειρογνωμόνων το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης θα μπορέσει να γίνει αποτελεσματικότερο και να υλοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Ελλάδα σχεδιάζεται μια μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση των δικαστηρίων και Αυστριακοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να παράσχουν την υποστήριξή τους για την εκπόνηση και εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στον τομέα της Δικαιοσύνης.


Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως και η εισαγωγής μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δικαστηρίων.


Με την αυστριακή υποστήριξη θα επιδιωχθεί η εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων και στην εκτέλεση των δικαστικών ποινών, με επίκεντρο κυρίως στο σύστημα αποφυλάκισης υπό όρους, και της επανένταξης στην κοινωνία.

Κέρδος online
Ερχονται Αυστριακοί εμπειρογνώμονες για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης Ερχονται Αυστριακοί εμπειρογνώμονες για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 12:08 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.