Κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια

ΤΗΝ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
Κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια
Κλίμα ευφορίας επικρατεί στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων – την πρώτη από το 2006 – ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.








 
Μετά τα ισχυρά κέρδη στην Ασία, ανοδική ήταν η τάση και στην Ευρώπη, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να καταγράφει νωρίτερα κέρδη έως 1,7%. Ο γερμανικός DAX ενισχυόταν κατά 1,8% και ο γαλλικός CAC 40 σχεδόν 2%.
Η Κίνα επέτρεψε στο νόμισμά της να κινηθεί πτωτικά για 10η συνεχή συνεδρίαση, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Ιούνιο του 2011. Η σταθερή πτώση του ασκεί πιέσεις σε άλλα ασιατικά νομίσματα να υποτιμηθούν για να παραμείνουν ανταγωνιστικά.
Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve κατά 25 μονάδες βάσης ήταν η πρώτη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και μια από τις πλέον αναμενόμενες κινήσεις πολιτικής. Αυτό σημαίνει πως υπήρχε κάποια ανακούφιση στις αγορές που εν τέλει, ύστερα από μήνες αναμονής, ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Μετριοπαθείς ήταν οι κινήσεις στην αγορά ομολόγων. Ενώ οι αποδόσεις των διετών τίτλων ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Απρίλιο του 2010, κατέγραφαν άνοδο μόνο κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,009%.
Το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,9% στο 98,794 έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων.
Πτωτικά κινούνταν και οι τιμές του πετρελαίου. Το μπρεντ υποχωρούσε κατά 40 σεντς στα 36,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατά 41 σεντς στα 35,12 δολάρια.
www.imerisia.gr
Κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια Κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:48 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.