Πράετ: Οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ απέτρεψαν τον αποπληθωρισμό Πηγή: reporter.gr

Πράετ: Οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ απέτρεψαν τον αποπληθωρισμό
Χάρη στις παρεμβάσεις της ΕΚΤ απετράπη ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού και στηρίχθηκε η ευρωπαϊκή οικονομία, σχολίασε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Πίτερ Πράετ. 

 
Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης υπεραμύνθηκε των νομισματικών μέτρων της ΕΚΤ και επανέλαβε ότι στόχος της ΕΚΤ παραμένει η ανάκαμψη του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2%.
Στη συνέχεια, προειδοποίησε για τους κινδύνους που απορρέουν από τον αποπληθωρισμό, σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα χάσει τον έλεγχο επί των επιτοκίων δανεισμού. «Εφόσον ο πληθωρισμός διατηρηθεί επί μακρόν διάστημα σε υποτονικά επίπεδα, τότε ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού είναι σημαντικός» εκτίμησε ο Πρετ.
Στο απαισιόδοξο κλίμα συμβάλλει και η κλιμακούμενη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, η οποία εντείνει τις ανησυχίες, πρόσθεσε.
Από την άλλη πλευρά, κατέληξε ο Πραέτ, τα νομισματικά μέτρα της ΕΚΤ συνεπάγονται τη μείωση του χρηματοδοτικού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, διευκολύνοντας την ανάπτυξη της οικονομίας.


Πηγή: reporter.gr
Πράετ: Οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ απέτρεψαν τον αποπληθωρισμό Πηγή: reporter.gr Πράετ: Οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ απέτρεψαν τον αποπληθωρισμό   Πηγή: reporter.gr Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:49 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.