Δύο χιλιάδες εκατομμυριούχοι έφυγαν από την Αθήνα

Δύο χιλιάδες εκατομμυριούχοι έφυγαν από την Αθήνα

Οι κλιμακούμενες θρησκευτικές εντάσεις, οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, αλλά και η μαζική εισροή προσφύγων/μεταναστών, «διώχνει» τους εκατομμυριούχους από την Ευρώπη, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ο Andrew Amoils, επικεφαλής του τμήματος έρευνας της βρετανικής εταιρείας New World Wealth, προέβλεψε «μαζική φυγή» εκατομμυριούχων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, και στροφή τους προς την Αυστραλία και το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το CNBC.
Το Παρίσι είδε τη μεγαλύτερη καθαρή εκροή, καθώς έχασε το 6% των εκατομμυριούχων του, ή περίπου 7.000 άτομα. «Απώλεια» 5.000 εκατομμυριούχων είχε η Ρώμη, 3.000 το Σικάγο και... 2.000 (!) η Αθήνα.
«Η Γαλλία επηρεάζεται σημαντικά από τις εντεινόμενες θρησκευτικές εντάσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές», σύμφωνα με την έκθεση, στην οποία ο Amoils αναφέρει πως «εκτιμούμε ότι η μετανάστευση εκατομμυριούχων από τη Γαλλία θα επιταχυνθεί την επόμενη δεκαετία καθώς θα κλιμακώνονται αυτές οι εντάσεις».
Η μετανάστευση εκατομμυριούχων μπορεί να αποδειχθεί δείκτης των επερχόμενων τάσεων και στον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ παράλληλα πλήττει τα κρατικά φορολογικά έσοδα και ενδέχεται να συνδέεται με την απώλεια θέσεων εργασίας και την εκροή κεφαλαίων που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές των ακινήτων και τις χρηματαγορές.
Όπως ανέφερε στο CNBC ο Amoils, περίπου το 80% των εκατομμυριούχων που μετακόμισαν πέρυσι στο Ισραήλ προέρχονταν από την Ευρώπη, αποδίδοντας την απόφασή τους αυτή στον εντεινόμενο αντισημιτισμό.
Στο Τελ Αβίβ κατεγράφη εισροή 2.000 εκατομμυριούχων πέρυσι, ενώ στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη μετακόμισαν 4.000 και 3.000 εκατομμυριούχοι αντίστοιχα το 2015.
Πηγή: www.fpress.gr
Δύο χιλιάδες εκατομμυριούχοι έφυγαν από την Αθήνα Δύο χιλιάδες εκατομμυριούχοι έφυγαν από την Αθήνα Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 12:31 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.