Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 
Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους τίτλους των εταιριών τηλεπικοινωνιών να υποχωρούν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Orange και της Bouygues σε μια συμφωνία που στόχο ειχε τη δημιουργία ενός παρόχου που θα κυριαρχούσε στην γαλλική αγορά.
Η μετοχή του γαλλικού ομίλου Bouygues κατέγραψε νωρίτερα απώλειες έως 15% στα 30 ευρώ και αναμενόταν να σημείωσει τη ημερήσια επίδοσή της εδώ και 17 χρόνια.
Ο δείκτης τηλεπικοινωνιών STOXX Europe 600 υποχωρούσε κατά 1,2% αφού την Παρασκευή κατέγραψε χαμηλό μηνός ύστερα από την κατάρρευση της προτεινόμενης συμφωνίας ύψους 10 δισεκ. ευρώ. Η μετοχή της Orange υποχωρούσε κατά 5,3%. Απώλειες κατέγραφαν και άλλες μετοχές τηλεπικοινωνιών, με την Iliad, την SFR και την Altice να υποχωρούν κατά 14%.
Η προτεινόμενη συνεργασία διαφαινόταν ως μια καλή ευκαιρία για να μειωθεί ο αριθμός των τηλεπικοινωνιακών ομίλων στη χώρα σε τρεις από τέσσερις και να ενισχυθούν τα κέρδη τους που έχουν πληγεί μετά την άφιξη της εταιρίας χαμηλού κόστους Iliad.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,1% αφού υποχώρησε κατά 1,5% σε χαμηλό μηνός κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες περίπου 7%.
Πηγή: www.imerisia.gr
Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 6:25 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.