Μια διαφορετική πληροφορία, που εξέπληξε τους επιστήμονες, δίνουν τα γονίδια, αφού είναι αυτά που καθορίζουν πότε θα κάνει κάποιος σεξ για πρώτη φορά και πότε θα κάνει παιδί.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι, για να αποφασίσει κάποιος να ενδώσει στο αντικείμενο του πόθου του για πρώτη φορά, παίζει ρόλο η ηλικία, η επιρροή των φίλων, το οικογενειακό περιβάλλον και οι αρχές του, ο χαρακτήρας, τα έθιμα. Τώρα μπαίνει στο παιχνίδι και ο παράγοντας DNA, σύμφωνα με έναν εκ των συγγραφέων της μελέτης Ken Ong, από το Ινστιτούτο Μεταβολικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Cambridge.
Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 380.000 άνθρωποι από τη Βρετανία, την Ισλανδία και τις ΗΠΑ. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι το χάσιμο της παρθενίας οφείλεται περίπου κατά το ένα τέταρτο (25%) σε κληρονομικότητα. Τα γονίδια επηρεάζουν και την έναρξη της εφηβείας, η οποία, τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συνήθως γύρω στα 12 χρόνια της ηλικίας - προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στην πρόωρη εφηβεία και στην πρόωρη έναρξη του σεξ, συσχετίζοντας και τα δύο με γενετικούς παράγοντες.
Ορισμένα από τα εμπλεκόμενα γονίδια, όπως το CADM2, το οποίο επιδρά στην εγκεφαλική δραστηριότητα, έχουν, επίσης, συσχετισθεί με την ανάπτυξη μιας πιο ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς (όπως το πότε να κάνεις πρώτη φορά σεξ). Άλλα γονίδια συσχετίζουν το πρώιμο σεξ με την απόκτηση περισσότερων παιδιών στη διάρκεια της ζωής του ατόμου.
Τα νέα ευρήματα δημοσθιεύθηκαν στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics".