Διορία… 24 ωρών έδωσαν οι δανειστές για να κλείσουν τα 5 «αγκάθια»

EUROGROUP

Το EuroWorking Group που έλαβε χώρα την Δευτέρα (06/06) διήρκεσε 3 ώρες σε ένα ακόμη διαπραγματευτικό θρίλερ με την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν να είναι θετική για την χώρα μας, όμως δεν ήταν αρκετό να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για την ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε προθεσμία μέχρι την… Τρίτη (07/06) για να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα που έχουν απομείνει για να απελευθερωθεί η δόση των  7,5 δισεκατ. Ευρώ.
Τα «αγκάθια» που παραμένουν και που πρέπει να επιλύσει ως αύριο η Αθήνα αν θέλει να πάρει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 7,5 δισεκατ. Ευρώ είναι:
  • Η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ,
  • Η επένδυση για το χώρο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
  • Οι αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
  • Η νομική προστασία των μελών τόσο του ΤΑΙΠΕΔ όσο και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
  • Τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μεγάλους καταναλωτές.
Έτσι θα εκταμιευτεί η δόση
Ακόμη και αν η Αθήνα συμμορφωθεί ως την Τρίτη, αυτό δεν σημαίνει ότι εκταμιεύεται και η δόση, καθώς αρχικά, οι θεσμοί πρέπει να αποστείλουν επιστολή στο EuroWorking Group που να επιβεβαιώνουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση.

Αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σλοβακία κ.α) ώστε να εγκρίνουν μετά από ψηφοφορία την εκταμίευση.
Θα ακολουθήσει για το τελικό «πράσινο φως» το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM (το επόμενο είναι προγραμματισμένο να γίνει κατά την διάρκεια του Eurogroup/Ecofin στις 16-17 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο).

Από τις 17 ως τις 23 Ιουνίου (που διεξάγεται το βρετανικό δημοψήφισμα) αναμένεται να εισρεύσει στα ταμεία της Ελλάδας η πολυπόθητη δόση των 7,5 δισεκατ. ευρώ.
Πηγή: www.toxrima.gr
Διορία… 24 ωρών έδωσαν οι δανειστές για να κλείσουν τα 5 «αγκάθια» Διορία… 24 ωρών έδωσαν οι δανειστές για να κλείσουν τα 5 «αγκάθια» Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 2:35 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.