Spiegel: Η τρόικα θα χαλαρώσει το... ζωνάρι στην Ελλάδα

Η Tρόικα προτίθεται να χαλαρώσει σημαντικά τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel. Οι στόχοι για τον προϋπολογισμού που τέθηκαν πρόσφατα βρίσκονται μονάχα στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς η οικονομία έχει καταρρεύσει, αναφέρουν κύκλοι της Τρόικα.


Δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι η Ελλάδα θα επιτύχει αυτό το έτος πρωτογενές πλεόνασμα. Τα περιθώρια για αυτό έχουν ήδη εξαντληθεί λόγω της πρόσφατης οικονομικής αναταραχής.


Επίσης, για τα επόμενα χρόνια, η τρόικα θα είναι ικανοποιημένη και με χαμηλότερα πλεονάσματα απ' ό,τι στις προηγούμενες προβλέψεις, κι αυτό γιατί δεν θέλει να επιδεινώσει την ύφεση.

Έτσι, το 2016 ο στόχος θα είναι 1% αντί του προγραμματισμένου 2%. Το 2017, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι επίσης μικρότερο από το προκαθορισμένο 3%. Και παραμένει ανοιχτό εάν το 2018 το επιδιωκόμενο ποσοστό του πλεονάσματος 3,5% μπορεί να επιτευχθεί.


Οι «εκπτώσεις» στην εξυγίανση θέτουν σε αμφισβήτηση τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, η οποία είναι προϋπόθεση για περαιτέρω βοήθεια από το ΔΝΤ. Οι χαμηλότερες απαιτήσεις είναι πιθανό να τροφοδοτήσουν τη συζήτηση για το αν η χώρα τελικά χρειάζεται κούρεμα στα χρέη της.
Κέρδος online
Spiegel: Η τρόικα θα χαλαρώσει το... ζωνάρι στην Ελλάδα Spiegel: Η τρόικα θα χαλαρώσει το... ζωνάρι στην Ελλάδα Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 12:01 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.