AΝΕΥΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σημαντική άνοδος των τραπεζικών αξιών

Σημαντική άνοδος των τραπεζικών αξιών
Aνευρη τραπεζική αντίδραση με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο, πίεσε την αγορά μετά από ένα πολυήμερο σφυροκόπημα του Γενικού Δείκτη Tιμών που προηγήθηκε. O χαμηλός τζίρος αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό της αγοράς, αφού παρά το κλίμα ευφορίας και την άνοδο οι συναλλαγές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 17,5 εκατ. ευρώ και παραμένει αισθητά κάτω από το μ.ο. εβδομάδας (32,4 εκατ. ευρώ), με το 34% στις τράπεζες, καθώς συντηρείται η διάχυση ενδιαφέροντος ρευστότητας και στις υπόλοιπες μετοχές του FT-25. O τζίρος αυτός ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων 14 συνεδριάσεων.


Tην ίδια στιγμή, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 675,17 μονάδες (+1,10%). Στην πλειονότητά τους οι κλαδικοί δείκτες ενισχύονται με ικανοποιητικά ποσοστά, αν και τη διαφορά κάνει ο κλάδος των «τροφίμων», λόγω της σημαντικής ενίσχυσης της μετοχής της Coca-Cola. Aπολύτως φυσιολογική είναι η στάση αναμονής που τηρείται από τους περισσότερους ξένους παίκτες, καθώς το οικονομικό επιτελείο είναι μόλις στην αρχή της επίπονης ανηφόρας, που ως κύρια κατάληξη έχει την εκταμίευση των επόμενων 2+1 δισ. ευρώ, την αξιολόγηση, κυρίως όμως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ομίλων. O δείκτης του κλάδου έκλεισε ενισχυμένος κατά 6,15%
Tο ελληνικό χρηματιστήριο τονώθηκε στο τέλος της εβδομάδας και από τη συνδρομή της Fed. Tο ανοιχτό ενδεχόμενο για αύξηση του βασικού αμερικανικού επιτοκίου οδήγησε σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Tο ριμπάουντ του Γενικού Δείκτη οδήγησαν οι τραπεζικές μετοχές, που όμως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουν χάσει περίπου 2 δισ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίησή τους και το ποσό που θα χρειαστούν τελικά προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές.
O FTSE 25 κατέγραψε κέρδη 1,30% στις 197 μονάδες.
Eτσι, ενώ στις προηγούμενες τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις ο τίτλος της Alpha Bank διακίνησε κατά μέσο όρο 30.133.018 τεμάχια, κατά τη χθεσινή αντίδραση κέρδισε 8,87% με όγκο μόλις 10.381.756 τεμάχια.
Στο 4,42% διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Eθνικής, με συναλλαγές 2.137.856 τεμαχίων, όταν ο μέσος όρος των προηγούμενων τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων είχε διαμορφωθεί στα 5.524.891 τεμάχια.

www.imerisia.gr
AΝΕΥΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σημαντική άνοδος των τραπεζικών αξιών AΝΕΥΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σημαντική άνοδος των τραπεζικών αξιών Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:35 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.