Ερχονται με την άδεια της ΤτΕ ξένα funds για τη διαχείριση κόκκινων δανείων

Στην παροχή αδειών προς τις ξένες εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το www.euro2day.gr, να προχωρήσει άμεσα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Με Πράξη του Διοικητή τουλάχιστον τρεις ξένες εταιρείες θα αποκτήσουν σύντομα άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές αρμόδια για την παροχή των αδειών είναι η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου της. Το μόνο που απομένει και αναμένεται να τακτοποιηθεί με την ψήφιση των προαπαιτούμενων εντός του Δεκεμβρίου – για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ – είναι η θέσπιση του πλαισίου λειτουργίας των εν λόγω ξένων εταιρειών.




Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Euro2day.gr, οι ξένες εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων πρέπει: Πρώτον, να «έχουν κάνει την δουλειά κι άλλου», κυρίως σε χώρες της Ευρώπης αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεύτερον, να αποκτήσουν στην Ελλάδα το minimum operation, δηλαδή να διαθέτουν έδρα (γραφείο) και νομική εκπροσώπηση.

Κι ενώ η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της ψήφισης των προαπαιτούμενων, τα οποία επί της ουσίας θα ανοίγουν την αγορά της ενεργής διαχείρισης των επισφαλών δανείων, οι εκπρόσωποι των ξένων εταιρειών έχουν πραγματοποιήσει ήδη σειρά επαφών τόσο με τις διοικήσεις των τραπεζών, όσο και με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κέρδος online   30/11/2015
Ερχονται με την άδεια της ΤτΕ ξένα funds για τη διαχείριση κόκκινων δανείων Ερχονται με την άδεια της ΤτΕ ξένα funds για τη διαχείριση κόκκινων δανείων Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 11:17 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.