Σόιμπλε: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα




«Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Συνόδου των G7, στην Ιαπωνία.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της προσεχούς Τρίτης (24/5), θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Διευκρίνισε βέβαια, ότι «τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο».
Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι «μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση και με δουλειά, είναι εφικτή».

Νωρίτερα, βέβαιος ότι Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία για το ζήτημα του χρέους εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά το ελληνικό χρέος και επομένως, θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία» σημείωσε.

Δίχως να αναφερθεί ευθέως στο ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι «όσοι υποστήριζαν μία γενναία εμπροσθοβαρή ελάφρυνση του χρέους, έχουν μετριάσει πλέον, τη στάση τους». Το ίδιο έχουν πράξει - επισήμανε - και όσοι υποστήριζαν ότι το ελληνικό χρέος δεν χρήζει καμίας ελάφρυνσης.
naftemporiki.gr
Σόιμπλε: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα Σόιμπλε: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 12:04 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.