Χαρίτσης: Πάνω από 8 δις θα «πέσουν» στην αγορά το 2016

Χαρίτσης
Με περισσότερα από 8 δις ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η αγορά κατά τη διάρκεια του 2016, αναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως εξηγεί στη συνέντευξη που έδωσε στο Βήμα, με το νέο ΕΣΠΑ να προκρίνονται κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα υποδομής, ενώ έχουν εξευρεθεί μέχρι και το 2017 τα κονδύλια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των έργων που έχουν απομείνει στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι πόροι που θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2016 ανέρχονται σε 6,75 δις, από τα οποία τα 6 δισ. αφορούν το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ και τα υπόλοιπα το εθνικό. Όπως εξηγεί τα κονδύλια θα πολλαπλασιαστούν από τη μόχλευση που θα προκληθεί από τη διάθεσή τους στην αγορά.
Όσον αφορά τα ιδιωτικά κεφάλαια, η χρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να φθάσει ως τα 2 δις ευρώ.
Τέλος τονίζει «υπάρχουν επαρκείς πόροι στον κεντρικό λογαριασμό του ΕΣΠΑ για την κάλυψη των απαιτήσεων χρηματοδότησης των προγραμμάτων εντός του 2015 που αφορούν την περίοδο 2007-2013, αλλά και για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της περιόδου 2014-2020. Ο ρυθμός των πληρωμών έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και βαίνει συνεχώς αυξανόμενος».

www.toxrima.gr
Χαρίτσης: Πάνω από 8 δις θα «πέσουν» στην αγορά το 2016 Χαρίτσης: Πάνω από 8 δις θα «πέσουν» στην αγορά το 2016 Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 6:01 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.