Τέλος η… Άνοιξη – Έρχονται πολικό ψύχος και χιόνια ακόμα και στην Αθήνα

Τέλος η… Άνοιξη – Έρχονται πολικό ψύχος και χιόνια ακόμα και στην ΑθήναΜπορεί να μην είδαμε «λευκά» Χριστούγεννα, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα δούμε χιόνια την Πρωτοχρονιά ακόμα και μέσα στην Αθήνα.
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, έως και 12 βαθμούς Κελσίου και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Η ψυχρή «εισβολή» αρκτικών αερίων μαζών από τη Ρωσία και την Ουκρανία που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, θα αλλάξει εντελώς το σκηνικό του καιρού.


Σήμερα, Τρίτη (29/12/205), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αίθριος ο καιρός. Από το βράδυ θα αναπτυχτούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος από το απόγευμα όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον ένα) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος και στο Ιόνιο τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος ο καιρός. Από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Στις Κυκλάδες αίθριος ο καιρός. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Από το βράδυ στα βόρεια τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε ποιες πόλεις θα χιονίσει σήμερα
Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης  στις Σέρρες, τον Πολύγυρο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Βέροια, τη Κατερίνη, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, τη Καστοριά, τη Κοζάνη, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, τη Καρδίτσα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Τρίπολη.
Ιδιαίτερα στις πόλεις της βόρειας Ελλάδας θα το στρώσει, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι θα παγώνει αμέσως στους δρόμους. Δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας.
Την Πέμπτη 31-12-2015 παραμονή Πρωτοχρονιάς
Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς. Βροχές η χιονόνερο στα νότια θαλασσιά-παραθαλασσια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σχετική βελτίωση αναμένεται στα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Την Παρασκευή 01-01-2016 Πρωτοχρονιά
Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Τέλος η… Άνοιξη – Έρχονται πολικό ψύχος και χιόνια ακόμα και στην Αθήνα Τέλος η… Άνοιξη – Έρχονται πολικό ψύχος και χιόνια ακόμα και στην Αθήνα Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 2:50 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.