Σφοδρή επίθεση σε όσους θέλουν να καταλύσουν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΤΤ
Σφοδρή επίθεση σε όσους θέλουν να καταλύσουν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος
Σφοδρή επίθεση κατά ορισμένων κύκλων που απεργάζονται τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος και την κατάλυση της ανεξαρτησίας της, εξαπολύει ο Σϋλλογος Εργαζομένων στην ΤτΕ. 
 
Με μια ανακοίνωση - φωτιά επιτίθεται κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι την αποχώρησή του) Γ. Τόλιου, ο οποίος είχε αποκαλύψει σε ομιλία του το σχέδιο ελέγχου της ΤτΕ από την κυβέρνηση. Επίσης, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές κατά της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του υποδιοικητή, και πρώην συνδικαλιστή, Θεόδωρου Μητράκου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΤΕ έχει ως εξής:

Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας ελέγχου και ποδηγέτησης της Ανεξαρτησίας της ΤτΕ από σημαντικό τμήμα της ηγετικής ομάδας της Πρώτης Κυβέρνησης της Αριστεράς, με βάση τις αποκαλύψεις του Διοικητή κ. Στουρνάρα, την πρόσφατη συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη όπου μίλησε για το σχέδιο εισαγωγής παράλληλου νομίσματος, αλλά και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Γεροβασίλη για “κάποιους που ονειρεύτηκαν την εισβολή στο Νομισματοκοπείο, αλλά δεν είναι σήμερα εδώ”.
Οι παραπάνω σοβαρές καταγγελίες οδήγησαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του ζητήματος.
Η προστασία της Ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τους εργαζόμενους στην Κεντρική Τράπεζα.
Ο ΣΥΤΕ με την ανακοίνωσή του Νο 8/14.7.2015 με τίτλο “Σχέδιο Επιστροφής στη Δραχμή μέσω κατάληψης της Τράπεζας της Ελλάδος”, την οποία ενέκριναν ΠΑΣΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ και ΔΑΚΕ αλλά διαφώνησε η Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία, καταδίκασε την προσπάθεια παρέμβασης κατά της Ανεξαρτησίας της ΤτΕ και κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη στάση της τότε Προέδρου της Βουλής.
Σε εισήγηση του πρώην Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τόλιου στις 17 Ιανουαρίου 2016, στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ΜΑΧΩΜΕ, που έλαβε χώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκαλύπτεται με λεπτομέρεια το σχέδιο δημόσιου ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, προτείνει την ανάληψη του ελέγχου της ΤτΕ από το δημόσιο, μέσω του πλήρους ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου με ταυτόχρονο διορισμό Επιτρόπου, ο οποίος με τη βοήθεια Ειδικής Επιτροπής θα αναλάβει προσωρινά τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας. Η παραπάνω πρόταση αποκαλύπτει, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, το “οδοιπορικό” για την κατάλυση της Ανεξαρτησίας της ΤτΕ, με την ταυτόχρονη βίαιη εξωθεσμική αποπομπή της νόμιμης Διοίκησης, με τελικό στόχο την έξοδο από την Ευρωζώνη.
Στην εν λόγω ομιλία ο πρώην Γενικός Γραμματέας εκφράζει την άποψη ότι η συμμετοχή κοινωνικών φορέων στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ είναι “διακοσμητική” με το επιχείρημα ότι σε αυτό μετέχει ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χ. Πολυζωγόπουλος, θέση που αποτελεί όχι μόνο προσβολή προς τους Γενικούς Συμβούλους αλλά προκαλεί και απορία, καθώς από τις 30/3/2015 τον κ. Πολυζωγόπουλο έχει αντικαταστήσει ο κ. Ν. Σκορίνης.
Επίσης, χαρακτήρισε τον κ. Διοικητή καθώς και άλλους συμβούλους ως “παράκεντρο” και “παραεξουσία”, που σε άγνοια της κυβέρνησης επιχείρησε να χτίσει ένα “τείχος” απέναντι στους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ… Ξεχνά βέβαια ότι, από 10/3/2015 στο Γενικό Συμβούλιο συμμετέχει και ο νέος Υποδιοικητής, πρώην Υποδιευθυντής της ΤτΕ και τέως συνδικαλιστής της Ενωτικής, κ. Θεόδωρος Μητράκος. Εκτός κι αν ο κ. Τόλιος εννοεί ότι και οι παραπάνω αποτελούν “παράκεντρο” και “παραεξουσία” της κλειστής ομάδας του Μαξίμου, πράγμα που επίσης είναι απαράδεκτο και παράνομο καθώς ο κ. Υποδιοικητής οφείλει να ενεργεί ως ανεξάρτητο μέλος της Διοίκησης και όχι ως εκπρόσωπος κυβερνητικών κύκλων ή παραταξιακών συμφερόντων .
Τα παραπάνω αποκαλύπτουν τι παιχνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού και των υπαλλήλων της Κεντρικής Τράπεζας, δυστυχώς, με την ανοχή συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης.
  • Είναι τυχαίο ότι η παράταξη της Ενωτικής αρνήθηκε να εγκρίνει το κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΤΕ Νο 8/14.7.2015, που υπεραμύνονταν της Ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος;
  • Είναι τυχαίο ότι καλλιεργούν φημολογία περί απομάκρυνσης του κ. Διοικητή αλλά και της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης;
Οφείλουν να μας πουν οι συνάδελφοι της Ενωτικής αν καταδικάζουν, έστω και καθυστερημένα, τις παραπάνω ενέργειες και απόψεις ή τις αποδέχονται. Η σιωπή τους αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη ενοχής. 

www.imerisia.gr
 
Σφοδρή επίθεση σε όσους θέλουν να καταλύσουν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος Σφοδρή επίθεση σε όσους θέλουν να καταλύσουν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 5:04 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.