Ποια τράπεζα ετοιμάζει μαζικές απολύσεις

Ποια τράπεζα ετοιμάζει μαζικές απολύσεις
Η Citigroup σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό του στο Λονδίνο, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τα κόστη ώστε να αντισταθμίσει τα χαμηλότερα έσοδα από το trading.
Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η τράπεζα πρόκειται να απολύσει 70 traders και πωλητές στη βρετανική πρωτεύουσα αυτό το μήνα. Η εταιρία μπορεί επίσης να περικόψει άλλες 200 θέσεις εργασίας σε δραστηριότητες και τεχνολογικές μονάδες σε όλη την Ευρώπη.
Η Citigroup εμφάνισε κόστη 300 εκατ. δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς προχώρησε σε τουλάχιστον 2.000 απολύσεις σε όλο τον κόσμο. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής επί των οικονομικών, John Gerspach, ανέφερε τον περασμένο μήνα πως έσοδα του πρώτου τριμήνου από το trading πιθανότατα θα πέσουν κατά 15%. Η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Mike Corbat, έχει συρρικνώσει το εργατικό δυναμικό κατά περισσότερο από 30.000 εργαζόμενους από το 2012, οπότε ανέλαβε αυτή τη θέση. Η τράπεζα είχε προσωπικό 231.000 στα τέλη του περασμένου έτους, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση σχεδόν 40% από το 2007.
Πηγή:  www.fpress.gr
Ποια τράπεζα ετοιμάζει μαζικές απολύσεις Ποια τράπεζα ετοιμάζει μαζικές απολύσεις Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 12:05 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.