Εν κρυπτώ η εκκένωση της Ειδομένης από τα ΜΑΤ

Στην περιοχή βρίσκονται 1.400 αστυνομικοί
 

Εν κρυπτώ η εκκένωση της Ειδομένης από τα ΜΑΤ 

Δίνουν μόνο στα κρατικά κανάλια εικόνα για όσα συμβαίνουν στον καταυλισμό - Έχουν απομακρύνει τους υπόλοιπους δημοσιογράφους σε απόσταση έξι χιλιομέτρων - Ξένη δημοσιογράφος «ντύθηκε» μετανάστρια για να ξεγελάσει την ΕΛ.ΑΣ. 

Στις δύο πρώτες, από τις συνολικά έξι, ενοικιασμένες πρώην βιομηχανικές - εμπορικές εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία προσφύγων έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες που μεταφέρονται εκεί από την Ειδομένη, στο πλαίσιο της διαδικασίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν σε παλιά βιομηχανική εγκατάσταση στη Σίνδο και στο Δερβένι, όπου γίνεται ο διαχωρισμός τους με βάση την υπηκοότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη για τη Θεσσαλονίκη 13 λεωφορεία με περισσότερους από 600 ανθρώπους.
 
Η επιχείρηση στην Ειδομένη ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης με την περιοχή να έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν μέχρι τα σύνορα. 

Σε απόσταση από τον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η διαδικασία μετεγκατάστασης εξελίσσεται «απολύτως ομαλά». 

Η διαδικασία απομάκρυνσης των προσφύγων ξεκίνησε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης, ενώ σταδιακά θα εξελιχθεί με κατεύθυνση τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται ανάλογα με την εθνικότητά τους.







 Πηγή: www.protothema.gr
Εν κρυπτώ η εκκένωση της Ειδομένης από τα ΜΑΤ Εν κρυπτώ η εκκένωση της Ειδομένης από τα ΜΑΤ Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 11:46 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.