Γ. Προβόπουλος: Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

Προβόπουλος

Την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του οικονομολόγου Δημήτρη Ιωάννου, «Ανατέμνοντας την κρίση» επέλεξε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος για να προειδοποιήσει τους Έλληνες ότι «δεν φαίνεται ακόμη πολύ φως στην άκρη του τούνελ».

Ο κ. Προβόπουλος εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει εθνικό επιχειρηματικό σχέδιο «business plan».

Η χώρα εισέρχεται στον όγδοο χρόνο μια κρίσης που θα μπορούσε να έχει διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, με 10% (σ.σ. έναντι σχεδόν 30%) μείωση του ΑΕΠ και γρήγορη ανάπτυξη που με τη σειρά της θα άμβλυνε αυτές τις απώλειες.

«Ως Τράπεζα της Ελλάδος είχαμε προειδοποιήσει γι” αυτό που ερχόταν και είχαμε προτείνει ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα για τη μείωση των «δίδυμων ελλειμμάτων».

Μόνο το 1/3 της προσαρμογής θα έπρεπε να έχει έρθει από τον τομέα των φορολογικών εσόδων, κι αυτό όχι μέσω αυξήσεων των φορολογικών συντελεστών αλλά μετά από παρεμβάσεις για επέκταση της φορολογικής βάσης και μείωση της φοροδιαφυγής. Επεσήμανε επίσης ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εάν εφαρμόζονταν επαρκώς, θα μετρίαζαν τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Πηγή: www.toxrima.gr
Γ. Προβόπουλος: Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ Γ. Προβόπουλος: Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 2:22 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.