Spiegel: Η Τουρκία κρατά τους μορφωμένους πρόσφυγες και μας στέλνει αγράμματους και άρρωστους

Spiegel: Η Τουρκία κρατά τους μορφωμένους πρόσφυγες και μας στέλνει αγράμματους και άρρωστους 

 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Άγκυρα για διαλογή προσφύγων, καθώς όπως υποστηρίζουν η Τουρκία κρατά στο έδαφός της τους μορφωμένους Σύρους ενώ στέλνει στην Γηραιά Ήπειρο τους αγράμματους και άρρωστους.

Κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την οργή του για την συγκεκριμένη πρακτική της Άγκυρα, σημειώνει το Spiegel.

Όπως αναφέρεται στην συμφωνία Βρυξελλών - Άγκυρας οι Σύριοι που φτάνουν στα νησιά της Ελλάδας επιστρέφουν στην Τουρκία ενώ η Ε.Ε. παίρνει αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι τονίζουν ότι η λίστα των προς άσυλο προσφύγων που προσφέρει η Τουρκία στην Ε.Ε. είναι αγράμματοι και με βαριές ασθένειες Σύριοι, διαπίστωση που έκανε σύμφωνα με το Spiegel και ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών Ole Schröder, μιλώντας σε επιτροπή της Bundestag.

Σύμφωνα με Ολλανδούς και Λουξεμβούργιους αξιωματούχος την ίδια περίοδο η Τουρκία δέχτηκε μηχανικούς, γιατρούς και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι θα μπορούσαν εύκολα να αφομοιωθούν από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες

Μόνο το 17% των Γερμανών θεωρεί την Τουρκία αξιόπιστο συνομιλητή, ενώ το 79% όχι.

Πηγή: www.adapokrites.gr
Spiegel: Η Τουρκία κρατά τους μορφωμένους πρόσφυγες και μας στέλνει αγράμματους και άρρωστους Spiegel: Η Τουρκία κρατά τους μορφωμένους πρόσφυγες και μας στέλνει αγράμματους και άρρωστους Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 12:57 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.