To Ελληνικό φάρμακο προσφέρει νέες θέσεις εργασίας

Φάρμακα 

Υπέρ μιας φαρμακευτικής πολιτικής η οποία θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως αναπτυξιακή βιομηχανική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, κατά την παρουσία του στο πρόσφατο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα: «Η Ελλάδα πέρα από την κρίση: Ισχυρή βιομηχανία για καινοτομία, ανάπτυξη και δουλειές»(23-24 Μαΐου).

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας και αποτελεί έναν κλάδο με μεγάλο ποσοστό δαπανών εργασιακής ανάπτυξης και εξειδικευμένων θέσεων εργασίας. Οι 20 μονάδες παραγωγής φαρμάκου ελληνικών συμφερόντων που λειτουργούν στη Ελλάδα, δίνουν τη δυνατότητα στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία να μπορεί να καλύψει άμεσα πάνω από το 60% των αναγκών της χώρας σε φάρμακα και να συνεισφέρει αποφασιστικά στο ΑΕΠ και στα δημόσια έσοδα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδ. Τρύφωνα , είναι δεδομένο πως η παραγωγική δραστηριότητα των ελληνικών βιομηχανιών φαρμάκου στον τομέα των γενοσήμων αποτελεί πυλώνα στον οποίο πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, ιδιαιτέρως αν ληφθούν υπόψη οι ευκαιρίες εξωστρέφειας που υπάρχουν για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε νέες αγορές, στις οποίες η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών έχει ενισχύσει τη ζήτηση για ποιοτικά και επώνυμα γενόσημα φάρμακα.
Πηγή: www.toxrima.gr
To Ελληνικό φάρμακο προσφέρει νέες θέσεις εργασίας To Ελληνικό φάρμακο προσφέρει νέες θέσεις εργασίας Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 6:48 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.