Πούτιν: Ολοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς - Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή μας η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων (LIVE)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ
Πούτιν: Ολοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς - Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή μας η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων (LIVE) 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βλαντιμίρ Πούτιν που έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Η επίσκεψη σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων μας και την ισχυρή βούληση μας αυτές οι σχέσεις να αναβαθμιστούν είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρέπει να εξελίξουμε τα καλά συνθήματα που έχουν οι δυο λαοί μας σε απτά οικονομικά αποτελέσματα όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε αμοιβαίες επενδύσεις στην τεχνολογία και τις υποδομές ανέφερε από την πλευρά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 
Νωρίτερα, στα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στάθηκε ο Βλ. Πούτιν στον διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.



Υπάρχουν γνωστά προβλήματα σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα (σ.σ. αναφερόμενος στο εμπάργκο) αλλά και κάτι που εντυπωσιάζει: Τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Πρέπει να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς.
Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνοντας την εντυπωσιακή αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Όπως είπε όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς, αυτό σχετίζεται και με την οικονομία και με τη διεθνή ασφάλεια. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να συζητήσουμε τα θέματα και να ψάξουμε τις λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται με μια χώρα με την οποία έχουμε βαθιές ιστορικές σχέσεις.
Ο Ρώσος Πρόεδρος στάθηκε στην επίσκεψή του στο Αγιος Ορος για τα 1.000 χρόνια του ρωσικού μοναστηριού.

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος στο Ρώσο ομόλογό του.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία ΟΗΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να μπει οριστικά τέλος στον πόλεμο της Συρίας. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, θα μπει τέλος και στο δράμα των προσφύγων, αλλά και στη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε από την πλευρά του την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την πρόσκληση, επισημαίνοντας τις βαθιές και διαχρονικές και πνευματικές σχέσεις των δύο λαών.
Αναφέρθηκε και στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, θέμα που θα απασχολήσει τις επαφές του με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, οι οποίες όπως είπε μόνο τον Μάρτιο είχαν άνοδο 523%.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Αθήνα με καθυστέρηση που ξεπέρασε την μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στο Αγιον Ορος.

Το Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η ατζέντα των συνομιλιών
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους .

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα επικεντρωθεί:

α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός),

β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Επί ποδός βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη διαδρομή του Ρώσου Προέδρου και της συνοδείας του, από το αεροδρόμιο μέχρι την Ηρώδου Αττικού, είναι δρακόντεια.

Η αστυνομική παρουσία είναι κάτι παραπάνω από έντονη σε όλα τα σημεία.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 14:00 το μεσημέρι. Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και τη σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, από τις 15:00 μέχρι και τις 17:00 δεν θα είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων από το αεροδρόμιο μέχρι την Κατεχάκη. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, που ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Αγιο Ορος.

Πηγή: www.imerisia.gr
Πούτιν: Ολοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς - Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή μας η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων (LIVE) Πούτιν: Ολοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς - Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή μας η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων (LIVE) Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 6:55 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.