Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων θα ανοίξει στη λεωφόρο Συγγρού

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ



Ενα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων θα ανοίξει επί της λεωφόρου Συγγρού, λίγα μόλις μέτρα από το Athens Ledra, που διέκοψε τη λειτουργία του υπό το βάρος οικονομικών δυσκολιών.

Ειδικότερα, το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει επί της λεωφόρου Συγγρού 182 και Ευαγγελιστρίας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Σώστη, σε υφιστάμενο κτίριο, έπειτα από μετασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Eυρωντόμους Α.Ε., που θα ανοίξει τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα, εξασφάλισε στις 30 Μαΐου, με ισχύ για ένα έτος, την έγκριση δόμησης από τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλλιθέας. Η έγκριση δίνει το «πράσινο φως» για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε ξενοδοχείο κλασικού τύπου 4 αστέρων. Με τη λειτουργία του εν λόγω ξενοδοχείου, η λεωφόρος Συγγρού θα αποκτήσει νέες ξενοδοχειακές κλίνες έπειτα από πολλά χρόνια. Το κτίριο έχει 10 υπέργειους ορόφους και 5 υπόγειους. Σύμφωνα με την άδεια, στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο θα διαμορφωθούν η υποδοχή, ο χώρος για καφέ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου, ενώ στους οκτώ ορόφους θα αναπτυχθούν τα δωμάτια της μονάδας. Επίσης, στους τέσσερις υπόγειους ορόφους του κτιρίου θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ ένας όροφος θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη. Η εταιρεία Eυρωντόμους Α.Ε. ελέγχει δύο ξενοδοχεία στο Ναύπλιο και ένα ξενοδοχείο στο Ξυλόκαστρο.

Εν τω μεταξύ, μετά τη διακοπή λειτουργίας του Athens Ledra, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην προσπάθεια που κάνει η ιδιοκτήτρια εταιρεία Αστυ Α.Ε. να βρει υποψήφιο αγοραστή για την ξενοδοχειακή μονάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει διερευνητικό ενδιαφέρον από τουλάχιστον τρεις ξένους ομίλους. Αν συμφωνηθεί η πώληση του συγκροτήματος με τη συναίνεση των πιστωτριών τραπεζών, θα αποφευχθεί και η διαδικασία πλειστηριασμού του. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας έχουν αποφασίσει να κάνουν περιφρούρηση στο ξενοδοχείο, «διαφυλάσσοντας» τον εξοπλισμό του. Το υπουργείο Εργασίας, πάντως, εξετάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή των 150 εργαζομένων της μονάδας σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία χρωστάει σε τράπεζες και στο ΙΚΑ περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
Πηγή: www.kathimerini.gr
Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων θα ανοίξει στη λεωφόρο Συγγρού Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων θα ανοίξει στη λεωφόρο Συγγρού Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 11:42 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.