Η Asus φέρνει το ρομπότ Zenbo σε κάθε σπίτι

asus-zenbo

Το ρομπότ Zenbo της Asus γίνεται ο μοντέρνος οικιακός βοηθός, που μπορεί να λειτουργήσει ως ένα… ισότιμο μέλος της οικογένειας. 

To Asus Zenbo κάνει πολλά περισσότερα από εκείνα που θα περίμενε κανείς από έναν οικιακό βοηθό ρομπότ, όπως είναι το να απαντά στις ερωτήσεις του κατόχου του και να στρέφει το βλέμμα του προς εκείνον. Το Asus Zenbo μπορεί να προειδοποιεί άλλα μέλη της οικογένειας για κάποιο πρόβλημα ή μια έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να παίζει και να διαβάζει ιστορίες στα μικρά παιδιά. Έχει την ικανότητα να ακολουθεί τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι και να αλληλεπιδρά μαζί τους.

Ο εξωτερικός του σχεδιασμός θυμίζει ένα iMac, ενώ στο μπροστινό πάνελ, εκτός από διάφορες ενδείξεις μπορεί να προβάλλει την εικόνα ενός προσώπου. Στον βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται μία κάμερα που μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα, ενώ μπορεί να βοηθά στον χειρισμό επιμέρους λειτουργιών του σπιτιού με τη βοήθεια της κατάλληλης εφαρμογής. Φυσικά, μπορεί να ανταποκρίνεται φωνητικά σε διάφορες εντολές που ξεκινούν με το “Hey Zenbo”.

H τιμή του στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε η Asus στην έκθεση Computex 2016, θα διαμορφωθεί στα 599 δολάρια, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβή σε καμία περίπτωση.
Πηγή: pestaola.gr
Η Asus φέρνει το ρομπότ Zenbo σε κάθε σπίτι Η Asus φέρνει το ρομπότ Zenbo σε κάθε σπίτι Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:45 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.