H επιλογή του κατάλληλου app για «ασφαλή» επικοινωνία

 

ASSOCIATED PRESS

Η πρόσφατη αλλαγή των όρων χρήσης του WhatsApp είχε ως αποτέλεσμα ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός χρηστών να αποφασίσει να εγκαταλείψει έναν από τους δημοφιλέστερους -παγκοσμίως- τρόπους επικοινωνίας. Με δεδομένο ότι το WhatsApp έχει φθάσει περίπου τα 2 δισ. χρήστες παγκοσμίως, είναι προφανές ότι για εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες αποτελεί μία βασική μέθοδο επικοινωνίας.

 

Το WhatsApp δεν είναι, φυσικά, η μοναδική εφαρμογή επικοινωνίας (φωνητικής και γραπτής) που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους. Στην ανατολική Ευρώπη και την Ασία, το Viber είναι εξαιρετικά δημοφιλές, έχοντας πλησιάσει το 1 δισ. χρήστες, ενώ μην ξεχνάμε ότι και το Facebook Messenger χρησιμοποιείται εκτενώς. Επίσης, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, η βασική εφαρμογή επικοινωνίας είναι το Instagram! Σημειωτέον πως στην Ελλάδα, το Viber είναι μάλλον πιο γνωστό σε σχέση με το WhatsApp. Ενδεχομένως γιατί προσέφερε νωρίτερα τη δυνατότητα για φωνητικές κλήσεις, κάτι που εκτίμησαν ιδιαίτερα πολλοί Έλληνες.

 

Οι χρήστες συσκευών της Apple έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το iMessage και το FaceTime, η Microsoft έχει το Skype, η Google έχει το Google Duo, ενώ σταθερά ανεβαίνουν σε δημοτικότητα εφαρμογές όπως είναι το Signal και το Telegram

 

Ειδικά το Signal δείχνει να έχει κερδίσει πολύ σε δημοτικότητα μετά την αλλαγή των όρων χρήσης του WhatsApp. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί περισσότερες από μία εφαρμογές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν «κατεβάσει» 4 και 5 apps τόσο στο smartphone τους όσο και στον υπολογιστή τους. Και τα χρησιμοποιούν όλα τόσο για φωνητική όσο και γραπτή επικοινωνία, ακόμη και για video κλήσεις. Άλλωστε, το κόστος είναι δωρεάν σε περίπτωση που είσαι συνδεδεμένος σε ένα WiFi δίκτυο και μπορείς να επικοινωνήσεις με οποιονδήποτε άνθρωπο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Αρκεί και οι δύο να είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

 

Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece 

H επιλογή του κατάλληλου app για «ασφαλή» επικοινωνία H επιλογή του κατάλληλου app για «ασφαλή» επικοινωνία Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 2:39 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.