Ετοιμη η Ε.Ε. για αποδέσμευση των 10+2 δισ.

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ EURO WORKING GROUP
 
Ετοιμη η Ε.Ε. για αποδέσμευση των 10+2 δισ.
Συνεδριάζει αύριο το Euro Working Group, προκειμένου να ελεγχθεί εάν στην ψηφοφορία στη Βουλή σήμερα το βράδυ επικυρώθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο όσα συμφωνήθηκαν με το κουαρτέτο των Θεσμών την Τρίτη και να κινηθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή αποδέσμευση των 10+2 δισ. ευρώ. Αύριο δε, το πιθανότερο είναι ο υπουργός Οικονομικών να έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών που θα αναχωρήσουν μετά από την Αθήνα, ενώ και χθες υπήρξαν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Στόχος σε αυτή τη φάση των διαβουλεύσεων με τους Θεσμούς είναι να χαραχθεί ο οδικός χάρτης με τα επόμενα βήματα.
Η δεύτερη δέσμη
Να «κλειδώσει» δηλαδή η δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων, η ατζέντα της πρώτης αξιολόγησης και ο χειρισμός κρίσιμων θεμάτων από εδώ και στο εξής με κυρίαρχο το μέτωπο του Ασφαλιστικού.
Την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός του 2016 θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, πιθανόν και αύριο, βάσει των προθεσμιών που προβλέπει το Σύνταγμα, οροθετώντας τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης χρονιάς.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στη σημερινή ψηφοφορία και το EWG προχωρήσει αύριο σε θετική εισήγηση προς το Eurogroup της Δευτέρας, η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει πως θα ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση 10+2 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 10 δισ. αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους.
www.imerisia.gr
Ετοιμη η Ε.Ε. για αποδέσμευση των 10+2 δισ. Ετοιμη η Ε.Ε. για αποδέσμευση των 10+2 δισ. Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:31 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.