Eντονες αντιδράσεις από τον ΟΠΑΠ και πράκτορες για τα τυχερά παιχνίδια

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Eντονες αντιδράσεις από τον ΟΠΑΠ και πράκτορες για τα τυχερά παιχνίδια
O έτερος κλάδος που εμπλέκεται στο θέμα των ισοδύναμων, αυτός των τυχερών παιχνιδιών, εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με στελέχη του ΟΠΑΠ αλλά και τους πράκτορες να υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει μείωση των πωλήσεων και θα οδηγήσει τελικώς σε χαμηλότερα φορολογικά έσοδα, ενώ οι δεύτεροι κάνουν λόγο και για άμεσες κινητοποιήσεις.
Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου ανέφερε ότι η εταιρεία σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήριο, καθώς η εκτίμηση του ΟΠΑΠ είναι πως αυτή η κίνηση θα δώσει ώθηση στο παράνομο στοίχημα, το οποίο, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ ετησίως. Ο κ. Χριστοφόρου σημείωσε ότι το νέο τέλος του 0,05 ευρώ ανά στήλη σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα οδηγήει σε μείωση του αριθμού των στηλών, με αποτέλεσμα χαμηλότερα φορολογικά έσοδα.


Πράκτορες 
Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ), Γ. Πουλιμάς, είπε ότι το τέλος αυτό θα καταστρέψει την ανακύκλωση μικροποσών (σ.σ. αφορά κυρίως το ΚΙΝΟ) και επίσης αφού θα επιβαρύνει τον πελάτη θα οδηγήσει σε μειωμένο τζίρο και άρα σε μείωση και των εσόδων του Δημοσίου. Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ προς τα μέλη της ήταν πάντως αρκετά σκληρή όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς της για την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «αυτοσχεδιασμούς, προχειρότητες, ερασιτεχνισμούς χωρίς σχέδιο και πυξίδα με άγνοια στοιχείων και τις περισσότερες φορές χωρίς λογική».
Οι πράκτορες υποστηρίζουν ότι η επιβολή του φόρου μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο 1.000 πρακτορείων (επί συνόλου 4.500 πρακτορείων), ενώ η αναμενόμενη πτώση του τζίρου εκτιμάται σε πάνω από 25%, με αποτέλεσμα «τα συνολικά τους έσοδα να είναι λιγότερα από τα τωρινά». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «από σήμερα αρχίζει αγώνας με όποια μέσα διαθέτουμε για την ανατροπή αυτής της απόφασης, με όποιον τρόπο και αν επιτευχθεί».
Δημήτρης Μαλλάς

www.imerisia.gr
Eντονες αντιδράσεις από τον ΟΠΑΠ και πράκτορες για τα τυχερά παιχνίδια Eντονες αντιδράσεις από τον ΟΠΑΠ και πράκτορες για τα τυχερά παιχνίδια Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:28 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.