H Al Ahli Bank εξαγόρασε τη θυγατρική της Πειραιώς στην Αίγυπτο

Η κουβεϊτιανη Al Ahli Bank εξαγόρασε το 98,5% της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο.

Η AI Ahli κατέβαλε 149,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς.

Την ίδια ώρα η Τράπεζα Πειραιώς εκφράζει αισιοδοξία ότι θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες που προέκυψαν από το βασικό σενάριο των stress tests, μέχρι την Παρασκευη.

Η συμφωνία πώλησης του ποσοστού συμμετοχής (98,5%) που κατέχει στη θυγατρική της στην Αίγυπτο Piraeus Bank Egypt S.A.E. («PBE») στην Al Ahli Bank of Kuwait K.S.C.P. («ABK»), ολοκληρώθηκε μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και τις λοιπές εποπτικές αρχές Αιγύπτου, Κουβέιτ και Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.


H ABK κατέβαλε τίμημα 149,7 εκατ. δολαρίων για το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην PBE (1,5 φορές τα ίδια κεφάλαια της PBE στις 31 Δεκεμβρίου 2014).

Η συναλλαγή βελτιώνει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς:

* αυξάνει το δείκτη CET-1 κατά περίπου 30 μ.β. (pro-forma στοιχεία 30.09.2015),

* ενισχύει τη ρευστότητα του Ομίλου κατά περίπου €140 εκατ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ΗMediobanca ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοικονομικός σύμβουλος και η Norton Rose Fulbright ως διεθνής νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.


Κέρδος online  
H Al Ahli Bank εξαγόρασε τη θυγατρική της Πειραιώς στην Αίγυπτο H Al Ahli Bank εξαγόρασε τη θυγατρική της Πειραιώς στην Αίγυπτο Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:33 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.