Σε εξέλιξη η συντονισμένη επίθεση hackers σε τρεις ελληνικές τράπεζες

trin_hack_f
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συντονισμένη κυβερνοεπίθεση ομάδας hacker με το όνομα Armada Collective σε τρεις ελληνικές τράπεζες με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, Ειδική Επιτροπή της ΕΥΠ και την Τράπεζα της Ελλάδος να βρίσκονται επί ποδός.
Οι hackers απειλούν να ρίξουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών αν δεν πάρουν τα λίτρα που ζήτησαν σε bitcoin από την Τράπεζα της Ελλάδος.


Η Καθημερινή αναφέρει ότι οι χάκερς αυτοαποκαλούνται Armada Collective ζητούν λύτρα σε bitcoin από τις εγχώριες τράπεζες προκειμένου να μην προκαλέσουν ζημιά στα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών. H ομάδα που πραγματοποιεί τις επιθέσεις έχει δώσει προθεσμία που εκπνέει σήμερα ενώ για την αντιμετώπιση της επίθεσης η ΕΥΠ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν συστήσει μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης. Επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπισης της κυβερνοεπίθεσης είναι ο κ. Γιώργος Πάσχας, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η ομάδα των hackers είχαν προειδοποιήσει την προηγούμενη Πέμπτη, ρίχνοντας για λίγα λεπτά τα συστήματα internet banking των τριών τραπεζών. Τότε ζήτησαν και τα λίτρα δίνοντας προθεσμία μέχρι σήμερα, Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.
Οι Armada Collective είναι γνωστοί ήδη από επιθέσεις σε τέσσερεις τράπεζες της Ταιλάνδης αλλά και την ελβετική υπηρεσία κρυπτογράφησης emails ProtonMail, με τις ελβετικές αρχές να προειδοποιούν εταιρείες με ψηφιακή δραστηριότητα να λάβουν μέτρα προστασίας.

www.rizopoulospost.com
Σε εξέλιξη η συντονισμένη επίθεση hackers σε τρεις ελληνικές τράπεζες Σε εξέλιξη η συντονισμένη επίθεση hackers σε τρεις ελληνικές τράπεζες Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 4:22 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.