Γιατί «τρίζει» η καρέκλα της Λαγκάρντ

Lagarde
H Κριστίν Λαγκάρντ  δεν πρόκειται να έχει μία σίγουρη δεύτερη θητεία στο τιμόνι του ΔΝΤ. Η Λαγκάρντ πρόκειται να δικαστεί για αμέλεια όσον αφορά μία συμφωνία της Γαλλίας με τον επιχειρηματία Μπερναρντ Ταπί, όταν η σιδηρά κυρία της οικονομίας ήταν ακόμη ΥΠΟΙΚ της χώρας. Η ίδια έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιοδήποτε σφάλμα, ενώ ο δικηγόρος της ανέφερε πως θα προχωρήσει σε έφεση της απόφασης να παραστεί σε δίκη.


Πριν την απόφαση του δικαστηρίου, η Λαγκάρντ ήταν «σίγουρο» πως θα είχε μία δεύτερη θητεία στο τιμόνι του ΔΝΤ, αφού η πρώτη της τελειώνει τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του Ταμείο στη Λίμα του Περού τον Οκτώβριο, η ίδια είχε αναφέρει πως θα ήθελε να πραγματοποιήσει μία δεύτερη θητεία. Αν και η ίδια είναι ακόμη το φαβορί, και οι αναλυτές έχουν αναφέρει πως η πορεία της δεν πρόκειται να ανακοπεί, η πιθανότητα μίας πολιτικά φορτισμένης δίκης στην χώρα της μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια του μέλλοντός της στο ΔΝΤ.
Τα 188 κράτη-μέλη του ΔΝΤ θα θέλουν να αποφύγουν τις παρόμοιες δικαστικές και νομικές καταστάσεις που είχαν βιώσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ηγετών του Ταμείου, Ντομινκ Στρος-Καν και Ροντρίγκο Ράτο.
www.toxrima.gr
Γιατί «τρίζει» η καρέκλα της Λαγκάρντ Γιατί «τρίζει» η καρέκλα της Λαγκάρντ Reviewed by Σπύρος Μέγγουλης on 1:14 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σπύρος Μέγγουλης. Από το Blogger.